Nemecký minister vnútra Seehofer nepredpokladá opakovanie vládnej krízy

NETKY.SK • 27 August 2018, 07:28 • 2 min
Nemecký minister vnútra Seehofer nepredpokladá opakovanie vládnej krízy

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Horst Seehofer neočakáva zopakovanie vládnej krízy, do akej sa skôr v priebehu tohto roka dostala spolková veľká koalícia.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v rozhovore pre verejnoprávnu televíziu ZDF, ktorý odvysielali v nedeľu.

 

Závažný spor okolo azylovej politiky Nemecka medzi Seehoferom a kancelárkou Angelou Merkelovou viedol v lete k obavám z pádu ich spolkovej vlády.

 

Seehofer však v interview uviedol, že koalícia bude teraz robiť dôležité rozhodnutia "týždeň po týždni v oblastiach dôchodkov, podpory v nezamestnanosti, rastúceho nájomného a prisťahovaleckého zákona pre kvalifikovaných pracovníkov".

 

Merkelovej Kresťanskodemokratická únia (CDU), Seehoferova Kresťanskosociálna únia v Bavorsku (CSU) a Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) dosiahli v júli kompromisnú dohodu o imigrácii. SPD však vyjadrila výhrady k niektorým aspektom tohto plánu, napríklad vytvoreniu uzavretých centier pre migrantov.

 

Seehofer po otázke o možnom napätí vo vzťahoch so sociálnymi demokratmi povedal: "SPD by nemala znepokojovať ľudí." Dodal, že jeho stretnutie s Merkelovou a ministrom financií Olafom Scholzom z SPD zo sobotňajšieho večera bolo vecné a neobjavili sa na ňom žiadne nezhody.

 

Seehofer sa tiež vyslovil proti návrhu SPD na to, aby odmietnutí žiadatelia o azyl, ktorí majú prácu a sú integrovaní do nemeckej spoločnosti, dostali príležitosť zostať v krajine vďaka úprave prisťahovaleckého zákona. Podobne odmietavé stanovisko zaujala v nedeľňajšom rozhovore pre verejnoprávnu televíziu ARD aj Merkelová.

 

Pokiaľ ide o vyhliadky CSU v blížiacich sa krajinských voľbách v Bavorsku, ktoré sa budú konať 14. októbra, Seehofer povedal: "Ak budeme mať šťastie, obhájime našu absolútnu väčšinu." Konzervatívna CSU je pred voľbami pod tlakom krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona