Nemecký minister vnútra navštívil záchytný utečenecký tábor neďaleko hraníc

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:48 • 2 min
Nemecký minister vnútra navštívil záchytný utečenecký tábor neďaleko hraníc

REGENSBURG - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere navštívil dnes záchytný utečenecký tábor pri hraniciach s Rakúskom, aby osobne posúdil postup registrácie migrantov prichádzajúcich do Nemecka cez západobalkánsku trasu.

slovakia

left justify in out

De Maiziere, ktorý zaujal prísny postoj voči migrantom z krajín ako je Kosovo, Srbsko a Albánsko, navštívil utečenecké centrum v bavorskom Deggendorfe, vytvorené z 50 provizórnych prepravných kontajnerov.

 

Stovky migrantov zadržaných dennodenne v Bavorsku vo vlakoch a na diaľniciach privážajú do tohto centra, kde ich odfotografujú, zaregistrujú a podrobia lekárskej prehliadke. Dospelých migrantov následne premiestňujú do iných miest regiónu, kde im poskytnú stabilnejšie ubytovanie, zatiaľ čo deti bez sprievodu dospelého odovzdávajú do starostlivosti sociálneho úradu pre mládež. V závislosti od ich postavenia ich potom prideľujú 16 spolkovým krajinám.

 

Migranti z Balkánu, ako aj tí, ktorí prichádzajú z Blízkeho východu a Afriky cez bulharsko-turecké alebo grécko-turecké námorné a pozemné hranice, používajú takzvanú západobalkánsku cestu do Maďarska, odkiaľ sa pokúšajú dostať do západnej Európy.

 

Nemecko čelí bezprecedentnému prílevu migrantov z krajín ako je Sýria, Afganistan a Irak. Očakáva, že tento rok dostane 450.000 žiadostí o azyl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies