Nemecký minister vnútra dal Merkelovej ultimátum, ak ho nesplní, začne konať po svojom

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 16:41 • 2 min
Nemecký minister vnútra dal Merkelovej ultimátum, ak ho nesplní, začne konať po svojom

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Horst Seehofer dal v pondelok ultimátum kancelárke Angele Merkelovej. Kancelárka má podľa jeho vyjadrenia dva týždne na to, aby dosiahla dohodu s ostatnými členskými krajinami EÚ o novej spoločnej európskej utečeneckej politike.

slovakia

left justify in out

Ak sa jej to nepodarí, alebo dohoda nesplní Seehoferove očakávania, chce tento politik začať podnikať v oblasti utečeneckej politiky samostatné kroky. Prvým krokom by malo byť to, že krajina začne odopierať vstup migrantom, ktorí už požiadali o azyl v inej členskej krajine EÚ.


Seehoferove ultimátum Merkelovej odznelo na pondelňajšom rokovaní vedenia Kresťansko-sociálnej únie Bavorska (CSU), ktorá je menšou stranou dvojbloku, s Merkelovej Kresťanskodemokratickou úniou Nemecka (CDU). Už od vzniku Merkelovej štvrtej vlády v marci 2018 panuje omnoho väčšie napätie práve medzi tradičnými partnermi CDU a CSU ako medzi CDU a koaličnou Sociálnodemokratickou stranou Nemecka (SPD).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies