Nemecký minister vnútra: Asi 100 Nemcov zomrelo v radoch IS v Iraku a Sýrii

NETKY.SK • 24 August 2015, 06:33 • 2 min
Nemecký minister vnútra: Asi 100 Nemcov zomrelo v radoch IS v Iraku a Sýrii

BERLÍN - Asi sto Nemcov zomrelo bojujúc v radoch Islamského štátu v Iraku a Sýrii od roku 2012, povedal nemecký spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere pre dnešné vydanie novín Bild am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Bojovať po boku militantov, ktorí kontrolujú veľké časti Iraku a Sýrie, odcestovalo podľa jeho slov asi 700 Nemcov. Približne tretina z nich sa však už z Blízkeho východu vrátili, citovala ho dnes tlačová agentúra DPA.

 

Podľa ministra Nemecko zablokovalo cestovanie do oblasti v snahe dostať uvedený problém pod kontrolu. V súčasnosti vedie takmer 600 vyšetrovaní týkajúcich sa 800 jednotlivcov, ktorí údajne ilegálne odcestovali bojovať do daného regiónu.

 

De Maiziere upozornil na nedávne zmeny v nemeckom zákone, ktorý dáva štátnym orgánom právo skonfiškovať osobné doklady kohokoľvek, kde chce odcestovať do vojnovej zóny na Blízkom východe. Zjednodušuje tiež obžalovanie kohokoľvek, kto sa pokúsi odcestovať do oblasti, aby sa tam podieľal na teroristických činnostiach.

 

Zmeny v nemeckom zákone zjednodušili aj postihy ľudí financujúcich terorizmus, dodala DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies