Nemecký minister spravodlivosti vyzval na zrušenie pondelkovej demonštrácie

NETKY.SK • 11 Január 2015, 20:56 • 2 min
Nemecký minister spravodlivosti vyzval na zrušenie pondelkovej demonštrácie

BERLÍN - Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas dnes vyzval organizátorov protiislamských demonštrácii v Drážďanoch, aby zrušili protest naplánovaný na pondelok z úcty k obetiam teroristických útokov vo Francúzsku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Demonštrácie organizuje každý týždeň skupina Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA). Skupina často obviňuje médiá z lživého informovania o prisťahovalectve a ďalších problémoch.

 

Organizátori pondelkovej demonštrácie požiadali účastníkov, aby si pripli čierne stužky z úcty k obetiam troch dní teroru v Paríži, ktoré sa začali útokom na satirický časopis Charlie Hebdo.

 

Minister Maas povedal pre nemecký denník Bild, že zhromaždenie by sa malo zrušiť. Podľa jeho slov je "jednoducho nechutné", že organizátori si chcú uctiť obete, ktoré "ešte minulý týždeň urážali ako klamajúcich novinárov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies