Nemecký minister pre zahraničie Gabriel tvrdí, že predčasné voľby v Británii môžu priniesť jasnosť a zodpovednosť

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 07:32 • 2 min
Nemecký minister pre zahraničie Gabriel tvrdí, že predčasné voľby v Británii môžu priniesť jasnosť a zodpovednosť

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel vyjadril nádej, že predčasné parlamentné voľby v Spojenom kráľovstve prinesú "viac jasnosti a zodpovednosti" do vyjednávania v súvislosti s procesom vystúpenia Londýna z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Gabriel to povedal v utorok v rozhovore pre noviny nemeckej mediálnej skupiny Funke. Zodpovednosť a spoľahlivosť sú podľa ministra dôležitejšie, než kedykoľvek predtým a časy neistoty vzťahom EÚ-Británia nenapomáhajú.

 

"Dúfajme, že dnes (utorok) vyhlásené nové voľby... môžu do vyjednávania s Európskou úniou vniesť viac jasnosti a zodpovednosti," zhodnotil Gabriel. Britská premiérka Theresa Mayová v utorok pred svojím oficiálnym sídlom na londýnskej Downing Street oznámila, že v Británii by sa mali 8. júna konať predčasné voľby.

 

Vo svojom neočakávanom vystúpení Mayová obvinila parlamentnú opozíciu zloženú z labouristov, liberálnych demokratov a škótskych nacionalistov z "politikárčenia", ako aj zo snahy spomaľovať proces vystúpenia Británie z EÚ.

 

Podľa Mayovej rozpory v parlamente ju donútili zmeniť názor na konanie predčasných volieb aj napriek tomu, že od svojho nástupu do funkcie v júli 2016 opakovane vyhlasovala, že predčasné voľby nevypíše.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona