Nemecký minister kritizoval Sarkozyho výzvu na kontrolu hraníc v Schengene

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 07:47 • 2 min
Nemecký minister kritizoval Sarkozyho výzvu na kontrolu hraníc v Schengene

Nemecký minister kritizoval Sarkozyho výzvu na kontrolu hraníc v Schengene - Politika Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle sa dnes pridal ku kritikom nedeľňajšieho vystúpenia francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho na predvolebnom zhrom

slovakia

left justify in out

img

Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle sa dnes pridal ku kritikom nedeľňajšieho vystúpenia francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho na predvolebnom zhromaždení. Vyhlásil, že Sarkozy vyrazil zlým smerom, keď vyzval na sprísnenie ochrany vnútorných hraníc v Európskej únii.
      "Ústup do národných ulít je zlá cesta," zdôraznil Westerwelle v reakcii na výzvu Sarkozyho, aby členské krajiny EÚ rokovali o zmene Schengenskej dohody o voľnom pohybe osôb a tovaru.
      "Ochrana hraníc vnútri EÚ neurobí Európu bezpečnejšou, to skôr ochrana vonkajších hraníc únie," citovala nemeckého politika agentúra Reuters.
      Sarkozyho vyjadrenie dnes kritizovali v rozprave aj poslanci Európskeho parlamentu na zasadnutí v Štrasburgu.
      Rovnaký názor ako Westerwelle má spolupredseda Zelených/EFA v EP Daniel Cohn-Bendit. Poznamenal, že Sarkozy by dosiahol lepšie výsledky v boji s ilegálnym prisťahovalectvom, ak by presvedčil Turecko o potrebe zabezpečiť hranice s Gréckom namiesto provokovania Ankary "úplne idiotskými" rezolúciami o arménskej genocíde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies