Nemecký minister financií Schäuble: Európska únia zvládne prípadný brexit

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 09:29 • 2 min
Nemecký minister financií Schäuble: Európska únia zvládne prípadný brexit

BAZILEJ - Európska únia bude schopná zvládnuť odchod Veľkej Británie, takzvaný brexit, ak to bude aktuálne. V utorok to povedal nemecký minister financií Wolfgang Schäuble.

slovakia

left justify in out

Na univerzite v Bazileji minister uviedol, že je optimistický, pokiaľ ide o budúcnosťou EÚ a zdôraznil, že súčasné krízy predstavujú príležitosť pre posilnenie európskej integrácie. "Sme vo veľmi veľkej kríze, takže EÚ smeruje k pokroku,“ povedal Schäuble. "Aj prípadný brexit by nás bezpochyby iba posilnil, aby sme zvolili nový prístup a vytvorili novú dynamiku,“ povedal.

 

Minister zároveň kritizoval politiku Európskej centrálnej banky (ECB) za to, že dostáva Nemecko do nevýhodnej pozície voči iným krajinám eurozóny. "Je to problém spoločnej menovej únie, že máme... nezávislú centrálnu banku, ktorá vykonáva jednotnú monetárnu politiku pre 19 členských štátov, čo je menej výhodné pre Nemecko ako pre ostatné krajiny,“ povedal Schäuble.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies