Nemecký minister financií Schäuble chce zrušiť solidárnu daň

NETKY.SK • 9 September 2014, 12:03 • 2 min
Nemecký minister financií Schäuble chce zrušiť solidárnu daň

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble chce zrušiť takzvanú solidárnu daň, z ktorej sa po znovuzjednotení Nemecka v 90. rokoch minulého storočia financovali rozvojové projekty na chudobnejšom východe krajiny. Informoval o tom v utorok denník Passauer Neue Presse.

slovakia

left justify in out

Solidárny odvod, v rámci ktorého sa zdaňovali príjmy sadzbou 5,5 %, prináša do štátneho rozpočtu zhruba 15 mld. eur ročne. Pôvodne malo ísť o krátkodobé opatrenie, ktorého účinnosť sa však opakovane predlžovala. Daň má aktuálne platiť do roku 2019 a po tomto termíne minister s jej ďalším fungovaním nepočíta. Výpadok príjmov po zrušení solidárnej dane chce Schäuble kompenzovať zvyšovaním iných daní. Návrhy podľa denníka vzišli z diskusie o daňovej problematike medzi centrálnou vládou a zástupcami 16 spolkových krajín. Schäuble má zároveň v utorok v nemeckom parlamente predložiť návrh štátneho rozpočtu na rok 2015, ktorý prvýkrát od roku 1969 nepočíta s vytváraním nových dlhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies