Nemecký minister financií prirovnal Turecko k bývalému Východnému Nemecku

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 10:37 • 2 min
Nemecký minister financií prirovnal Turecko k bývalému Východnému Nemecku

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble prirovnal dnes Turecko k bývalému komunistickému Východnému Nemecku v reakcii na zadržanie niekoľkých ľudskoprávnych aktivistov tureckými orgánmi.

slovakia

left justify in out

Schäuble pre dnešné vydanie nemeckého denníka Bild povedal, že Turecko teraz svojvoľne zadržiava ľudí a nedodržiava ani len minimálne konzulárne štandardy. "Pripomína mi to, ako veci fungovali vo východnom Nemecku. Každý, kto tam cestoval, vedel, že pokiaľ sa mu tam niečo stane, nikto mu nepomôže," povedal Schäuble.

 

Dodal, že pokiaľ Ankara neprestane hrať "hry", bude musieť Nemecko hovoriť ľuďom, že do Turecka "cestujú na vlastnú zodpovednosť".

 

Medzi Ankarou a Berlínom eskaluje v týchto dňoch napätie pre prípad ľudskoprávnych aktivistov z tureckej pobočky organizácie Amnesty International (AI), ktorých 5. júla zadržali na ostrove Büyükada neďaleko Istanbulu a medzi ktorými bol aj nemecký občan Peter Steudtner.

 

Nemecká vláda v súvislosti s touto kauzou varovala vo štvrtok svojich občanov pred cestovaním do Turecka, pretože im tam hrozí zatknutie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies