Nemecký minister financií: Francúzov nebudeme kritizovať verejne

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 16:24 • 2 min
Nemecký minister financií: Francúzov nebudeme kritizovať verejne

BERLIN - Nemecká vláda nebude verejne kritizovať Francúzsko za jeho hospodársku politiku. Povedal to vo štvrtok nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v reakcii na otázku, či Berlín nestráca s Parížom trpezlivosť.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov obe krajiny spolupracujú veľmi dobre, počas vzájomných rokovaní sú k sebe úprimní, no na verejnosti hovoria o sebe iba pozitívne. Šéf nemeckého rezortu financií takto odmietol údajné napätie medzi niekdajšími úhlavnými nepriateľmi a dnes lídrami EÚ.

Berlín dlhodobo trvá na úsporách a reformách v záujme dodržovania trojpercentného deficitu verejných financií. Ten sa však Francúzom v dôsledku ich stagnujúcej ekonomiky nedarí dosiahnuť. Schäuble nedávno podporil plán EK, ktorá dala Parížu ešte dva roky na splnenie tohto cieľa. Francúzi a Nemci dnes tvoria 33 percent obyvateľstva EÚ, pričom vytvárajú až 37 percent hrubého domáceho produktu celej dvadsaťsedmičky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies