Nemecký milionár podal pred smrteľnou haváriou v Slovinsku trestné oznámenie

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 18:25 • 2 min
Nemecký milionár podal pred smrteľnou haváriou v Slovinsku trestné oznámenie

NOVA GORICA - Nemecký milionár Thomas Wagner, ktorý 14. júla zahynul pri havárii lietadla v Slovinsku, podal krátko pred smrťou trestné oznámenie. Informáciu, ktorú priniesol magazín Stredonemeckého rozhlasu a televízie MDR, potvrdili policajné zdroje s tým, že vyšetrovanie kauzy koordinuje prokuratúra v Benátkach.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ sa však verejnosť nedozvedela dôvody trestného oznámenia podaného v Benátkach, ani to, voči komu bolo namierené. Špekuluje sa o tom, že Wagnera, internetového podnikateľa a šéfa spoločnosti Unister, v Taliansku podvodne obrali o veľké množstvo peňazí.

 

Stroj typu Piper 32 registrovaný v USA smeroval z Benátok do Lipska, keď jeho pilot hlásil riadiacej veži problémy s námrazou. O čosi neskôr sa lietadlo zrútilo do zalesnenej horskej oblasti pri Predmeji na východe Slovinska. Stroj po dopade zachvátili plamene. Haváriu neprežil nikto zo štyroch osôb na palube.

 

Až niekoľko dní po nešťastí slovinská polícia potvrdila, že na mieste dopadu sa našla väčšia suma peňazí v hotovosti, podľa policajných zdrojov z Novej Gorice okolo 10.000 švajčiarskych frankov (v prepočte asi 9200 eur).

 

Polícia až dovtedy nekomentovala mediálne správy o tom, že na palube stroja bol kufor s miliónmi eur. Podľa zdrojov z Wagnerovej firmy bol milionár v Taliansku kvôli hľadaniu investorov. Jeho internetová firma ohlásila v pondelok 18. júla platobnú neschopnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies