Nemecký kriminálny úrad prešetruje jedného migranta, priznal sa k zabíjaniu za Islamský štát

NETKY.SK • 20 September 2015, 13:53 • 2 min
Nemecký kriminálny úrad prešetruje jedného migranta, priznal sa k zabíjaniu za Islamský štát

BERLÍN - Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) začal prešetrovať prípad utečenca zo Sýrie nachádzajúceho sa v Nemecku, ktorý je podozrivý z účasti na bojových operáciách na strane extrémistickej organizácie islamský štát (IS), informovala agentúra DPA s odvolaním sa na najnovšie vydanie nedeľníka Welt am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Muž sa momentálne nachádza v azylovom dome v Brandenbursku. Pred niekoľkými týždňami sa údajne ostatným utečencom zveril, že bol príslušníkom oddielov IS. Tvrdil, že v mene IS zabíjal. Jeden z utečencov jeho priznanie tajne nahral mobilným telefónom a práve tento záznam poslúžil BKA ako podnet pre začatie vyšetrovania.

 

Napriek tomuto prípadu BKA zatiaľ nevidí dôvod na obavy, že paralelne s príchodom migrantov do Európy dochádza aj k systematickému prieniku islamistických teroristov na územie Nemecka. Nemecké tajné služby už preverili mnohé informácie, že radikáli sa pod pláštikom utečencov predsa len pokúšajú dostať do krajiny. BKA už analyzovala desiatky fotografií predpokladaných príslušníkov IS zo sociálnych sietí, ktorí už údajne ako utečenci prenikli na územie Nemecka. Mnohé snímky sa už ukázali ako falošné alebo fotomontáže.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies