Nemecký koncern Bayer zvýšil svoju ponuku na prevzatie výrobcu osív Monsanto

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 09:48 • 2 min
Nemecký koncern Bayer zvýšil svoju ponuku na prevzatie výrobcu osív Monsanto

BERLÍN - Nemecká agrochemická a farmaceutická spoločnosť Bayer zvýšila ponuku na prevzatie americkej spoločnosti Monsanto, ktorá pôvodnú ponuku odmietla s tým, že suma je nízka. Informovali o tom agentúra DPA a server wsj.com.

slovakia

left justify in out

Nemecký koncern oznámil, že ponuku na prevzatie najväčšieho producenta osív na svete vylepšil zo 122 na 125 USD (112,04 eura) za akciu. Americká firma pôvodnú ponuku v hodnote 62 miliárd USD, ktorú Bayer predložil ešte v máji, odmietla. Ako uviedlo vedenie spoločnosti, je "finančne neadekvátna".

 

Nemecká firma preto sumu vylepšila o 3 USD na akciu. Revidovaná ponuka predstavuje 40-% prémiu oproti uzatváracej cene akcií Monsanta z 9. mája, po ktorom nasledovalo oznámenie ponuky zo strany Bayeru. V reakcii na dnešné oznámenie o zvýšení ponuky vzrástla cena akcií americkej spoločnosti o vyše 3,5 %.

 

Ak by sa akvizícia uskutočnila, vznikol by najväčší producent pesticídov a osív na svete. Veľký záujem o Monsanto dala nemecká spoločnosť najavo aj tým, že uviedla, že je ochotná reagovať aj na obavy regulačných úradov a v tomto smere urobiť určité ústupky.

 

Bayer je druhým najväčším hráčom na svetovom trhu agrochemikálií, na ktorom kontroluje 18-% podiel. Svetovou jednotkou je švajčiarska Syngenta, ktorá drží 19-% podiel. V oblasti produkcie osív je svetovou jednotkou Monsanto s 26-% podielom na trhu a za ním s 21-% podielom je DuPont.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies