Nemecký klub Schalke 04 odstránil v reakcii na vojnu logo hlavného sponzora, ukrajinská liga bola prerušená na neurčito

NETKY.SK • 25 Február 2022, 09:42 • 2 min
Nemecký klub Schalke 04 odstránil v reakcii na vojnu logo hlavného sponzora, ukrajinská liga bola prerušená na neurčito

GELSENKIRCHEN – Vojna na Ukrajine začína ovplyvňovať aj športovú sféru. Predstavitelia klubu Schalke 04 oznámili, že z dresov odstraňujú logo hlavného sponzora, ruskej štátnej spoločnosti Gazprom. Kvôli besneniu na východe sa navyše pozastavila aj najvyššia ukrajinská futbalová súťaž.

slovakia

left justify in out

Gazprom je jedným z najväčších dodávateľov plynu v Nemecku, so Schalke má platnú zmluvu do roku 2025 a s klubom je úzko prepojený už pätnásť rokov. O odstránení loga sa rozhodlo na rokovaní s Gazprom Germania, o možnom ukončení spolupráce však klub neinformoval. „Vzhľadom k vývoju udalostí sa FC Schalke rozhodlo odstrániť logo hlavného sponzora Gazprom z klubových dresov. Nahradené bude nápisom Schalke 04,“ uviedli zástupcovia tímu na sociálnej sieti Twitter.

 

img

 

Na svoju funkciu v dozornej rade navyše rezignoval Matthias Warnig, ktorý je zástupcom Gazpromu a stal sa terčom sankcií zo strany Spojených štátov amerických. Warnig je generálnym riaditeľom nového a nesprevádzkovaného plynovodu Nord Stream 2 z Ruska do Nemecka. Ide o niekoľkomiliónový projekt Gazpromu a európskych spoločností.

 

img

 

Ukrajinská futbalová asociácia medzitým prerušila domácu ligu na neurčito. Informovali o tom jej zástupcovia v krátkom stanovisku s odkazom na rozhodnutie prezidenta Zelenského, ktorý v krajine vyhlásil vojnový stav. Liga mala po zimnej prestávke pokračovať na konci tohto týždňa. Po osemnástich odohraných kolách vedie tabuľku Šachtar Doneck, ktorý má dvojbodový náskok na úradujúceho šampióna Dynamo Kyjev.

 

Situáciou sú znepokojení aj brazílski legionári, pôsobiaci v najväčších kluboch, ktorí žiadajú o pomoc brazílsku vládu. Hráči Šachtaru a Dynama sa spoločne so svojimi rodinami uchýlili do hotelov a zdôraznili, že sa cítia byť v krajine uväznení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies