Nemecký investor má v Dubnici nad Váhom vytvoriť desiatky pracovných miest

NETKY.SK • 23 December 2015, 10:19 • 2 min
Nemecký investor má v Dubnici nad Váhom vytvoriť desiatky pracovných miest

BRATISLAVA - V Dubnici nad Váhom by malo vzniknúť 41 nových pracovných miest, hlavne pre vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Nemecká spoločnosť Kuka Enco Werkzeugbau tam totiž plánuje za 510 tisíc eur postaviť technologické centrum KUKA.

slovakia

left justify in out

"Technologické centrum bude schopné komplexne zvládnuť inžinierske služby pri návrhu zváracích liniek pre automobily od prevzatia zadania, ideového návrhu, konštrukcie, simulácie až po montážny dozor,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR.


Firma už požiadala štát o poskytnutie investičných stimulov v celkovej výške 448 tisíc eur. Z tejto sumy by malo byť 120 tisíc eur vo forme úľavy na dani z príjmu a 328 tisíc eur ako príspevok na vytvorenie nového pracovného miesta. Požadovaná investičná pomoc na jedno novovytvorené pracovné miesto tak predstavuje necelých 11 tisíc eur.

 

"Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci, navrhujeme schváliť požadovanú investičnú pomoc,“ konštatoval rezort hospodárstva. Firma sľubuje svojim novým zamestnancom hrubý plat vo výške 1 800 eur.


Spoločnosť Kuka Enco Werkzeugbau je súčasťou skupiny KUKA AG so sídlom v nemeckom Augsburgu. Hlavnou činnosťou firmy je vývoj, simulácia a robotizácia priemyselných procesov v automobilovom priemysle. Skupina je dlhodobo považovaná za lídra v inováciách v tomto segmente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies