Nemecký hudobný festival Rock am Ring bude pokračovať

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 13:04 • 2 min
Nemecký hudobný festival Rock am Ring bude pokračovať

BERLÍN - Nemecký hudobný festival Rock am Ring bude dnes pokračovať po tom, ako polícia v piatok večer toto podujatie pozastavila pre potenciálnu teroristickú hrozbu.

slovakia

left justify in out

"Tešíme sa s vami. Festival ide ďalej!" uviedla na sociálnej sieti Twitter polícia v meste Koblenz, informuje agentúra AP.

Bezpečnostné zložky dnes ráno pokračovali v obhliadke miesta festivalu; obavy z možného ohrozenia sa však nepotvrdili. Úrady nariadili tisíckam fanúšikov opustiť priestranstvo tohto trojdňového podujatia pre "konkrétne indície, na základe ktorých nemožno vylúčiť hrozbu terorizmu".

Bližšie detaily však polícia, príslušné úrady ani organizátori festivalu nezverejnili. Rock am Ring, najobľúbenejší rockový festival v Nemecku, podľa odhadov priláka počas víkendu približne 90.000 návštevníkov.

Túto "turičnú" rockovú ponuku doplňuje sesterský festival Rock im Park v bavorskom Norimbergu, na ktorom zhruba 175.000 návštevníkov zažije v inom poradí vystúpenia tých istých hostí ako na festivale Rock am Ring.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona