Nemecký energetický koncern RWE uvažuje o investícii v Košiciach

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:43 • 2 min
Nemecký energetický koncern RWE uvažuje o investícii v Košiciach

Nemecký energetický koncern RWE uvažuje o investícii v Košiciach - Slovensko Na východe Slovenska môže vzniknúť tisíc nových pracovných miest. Priniesť ich má nemecký energetický koncern RWE, ktorý uvažuje o investícii v Košiciach.

slovakia

left justify in out

img

Na východe Slovenska môže vzniknúť tisíc nových pracovných miest. Priniesť ich má nemecký energetický koncern RWE, ktorý uvažuje o investícii v Košiciach. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN), ktorému to potvrdil zdroj blízky rokovaniam.

Nemci sa mali už začiatkom mesiaca stretnúť s ministrom práce Jánom Richterom (Smer-SD). "Na 90 % je isté, že tých tisíc nových pracovných miest na východe republiky vznikne," vyhlásil vraj šéf rezortu pred rokovaním. 

To, že Slovensko má šancu získať túto investíciu, potvrdil tiež Thomas Jan Hejcman, generálny riaditeľ Východoslovenskej energetiky, ktorá patrí do skupiny RWE. "Okrem Slovenska uvažujeme o Poľsku a Českej republike. Slovensko je však silným favoritom," spresnil pre denník. Rozhodnutie by mohlo podľa jeho slov padnúť v prvom kvartáli tohto roka. 

V hre je pritom podľa HN okrem posilnenia aktivít v energetike či IT aj možnosť postavenia servisného centra pre Európu. Nemecké médiá totiž už od polovice minulého roka avizujú, že RWE v rámci skresávania výdavkov presunie servisné centrum pre celú Európu a s tým približne tisíc pracovných miest z Nemecka viac na východ. 

Či Košice už rokujú s energetickým koncernom, hovorkyňa mesta Martina Viktorínová konkretizovať nechcela. "Nebudeme sa k tomu vyjadrovať," uviedla. Ministerstvo hospodárstva SR podľa HN informáciu nepotvrdilo ani nevyvrátilo. Rezort len potvrdil, že koncern RWE o štátnu pomoc zatiaľ nežiadal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona