Nemecký detský kanál KIKA učil mladých migrantov, ako rozopnúť podprsenku

NETKY.SK • 30 Január 2018, 20:33 • 2 min
Nemecký detský kanál KIKA učil mladých migrantov, ako rozopnúť podprsenku

BRATISLAVA – Detská televízia KiKA v decembri zverejnila krátke video s mladými migrantmi, aby ukázala svojim maloletým divákom, ako rozopnúť žene podprsenku. Tínedžeri vo videu to skúšali na figuríne.

slovakia

left justify in out

Príspevok, ktorý sa objavil na webe televízie s titulkom "Rozopnúť podprsenku", bol po mnohých sťažnostiach divákov stiahnutý. Sťažovala sa naň aj najväčšia nemecká organizácia za práva žien, Terre des Femmes, napísal Berliner Zeitung.

 

Šéfka Terre des Femmes Inge Bellová povedala, že bola videom, ktoré trvalo asi jeden a pol minúty, zhrozená. „Ide o celkom zlý signál smerom k cieľovej skupine televízie Kika, ktorou sú deti od 3 do 13 rokov," povedala a dodala, že u chlapcov to povzbudzuje nesprávne chovanie.

 

Bellová tiež reagovala na fakt, že chlapci na videu sú zrejme migranti: „Tento výber má signálny efekt; podľa videa migrantskí chlapci potrebujú špeciálne školenie v rozopínaní podprseniek. Obzvlášť v čase debaty #MeToo by takéto navádzanie imigrantských chlapcov nemalo byť prípustné,“ povedala.

 

Televízia KiKA („Kinderkanal“), ktorá je súčasťou verejnoprávneho (!) TV koncernu ARD-ZDF, už predtým utŕžila hanbu za svoj dokument o vzťahu mladého Sýrčana a nemeckého dievčaťa. Ako sa ukázalo, Sýrčan Diaa je salafista, teda príslušník fundamentalistickej odnože islamu, ktorá schvaľuje radikálny džihád.

 

Po rozhodnutí o stiahnutí zmieneného „podprsenkového“ videa bol tento materiál dôsledne odstránený zo všetkých internetových stránok s videoobsahom, takže na jeho dokumentáciu je napokon k dispozícii len screenshot, ktorý zverejnil americký portál Breitbart. Na ilustráciu nemeckej verejnoprávnej produkcie ponúkame iné "multi-kulti" video tejto stanice. Skupina mladých nemeckých dievčat s rôznym etnickým pôvodom si v ňom cez internet vyberá spolubývajúcich do svojho WG – Wohnungsgemeinschaftu, čiže spoločného apartmánu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies