Nemecký chemický sektor zvyšuje investície do výskumu na rekordnú úroveň

NETKY.SK • 22 August 2018, 09:27 • 2 min
Nemecký chemický sektor zvyšuje investície do výskumu na rekordnú úroveň

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký chemický a farmaceutický sektor zvyšuje v poslednom období investície do výskumu a vývoja, pričom sa očakáva, že v tomto roku dosiahnu historické maximum.

slovakia

left justify in out

Uviedol to tento týždeň nemecký Zväz chemického priemyslu (VCI).

 

Minulý rok investoval tento sektor do výskumu a vývoja 10,8 miliardy eur. Podľa odhadov VCI tento rok by investície mali ešte mierne vzrásť a dosiahnuť 11 miliárd eur. Objem investícií v minulom roku znamenal oproti roku 2016 rast zhruba o tri percentá.

 

Napriek očakávanému rastu na nový rekord nemecký chemický a farmaceutický sektor stále vyčleňuje na oblasť výskumu a vývoja výrazne menšie percento zo svojich tržieb než iné odvetvia, napríklad automobilový sektor či producenti elektroniky. Podiel z celkového objemu tržieb, ktorý v nemeckom chemickom a farmaceutickom sektore smeruje do výskumu a vývoja, predstavuje podľa VCI len 5,7 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona