Nemecký Čeverný kríž doručí utečencom na gréckom Lesbose hygienické potreby

NETKY.SK • 18 August 2015, 12:56 • 2 min
Nemecký Čeverný kríž doručí utečencom na gréckom Lesbose hygienické potreby

BERLÍN - Nemecký Červený kríž dnes uviedol, že sa v dohľadnej dobe chystá utečencom na gréckom ostrove Lesbos doručiť vyše 19.000 balíčkov so základnými hygienickými potrebami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Humanitárna organizácia vyhlásila, že ešte v priebehu tohto týždňa začne s distribúciou balíčkov obsahujúcich hygienické potreby, ktoré by utečencom mali vydržať približne dva mesiace. Nachádzať sa v nich bude zubná pasta, mydlo, pracie prášky, hygienické výrobky pre dojčatá a tiež plienky.

 

Šéf nemeckého Červeného kríža Rudolf Seiters aktuálnu situáciu na Lesbose nazval žalostnou, pričom povedal, že mnoho migrantov, ktorí na grécky ostrov priplávali loďou, je veľmi zoslabnutých, odkázaných spať na zemi a bez prístupu k lekárskej starostlivosti.

 

Dodal, že hygienické produkty sú nutnosťou, aby sa zamedzilo šíreniu chorôb medzi utečencami. Nemecký Červený kríž zároveň uviedol, že s finančnou stránkou projektu mu pomáha nemecké ministerstvo zahraničných vecí.

 

Kým na gréckom ostrove Kos sa dramatická situácia v priebehu posledných dní mierne upokojila po tom, ako 1200 migrantov našlo útočisko na palube trajektu zakotveného v miestnom prístave, na ostrov Lesbos dorazilo v priebehu uplynulých týždňov už 8000-10.000 migrantov, z ktorých stovky spia v okolí prístavného mesta Mytilini. Aj na tento ostrov sa však grécka vláda chystá vyslať trajekt, ktorý by časť utečencov prepravil na pevninu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies