Nemeckú prokuratúru zaujali podozrenia o kúpených MS 2006, chce otvoriť vyšetrovanie

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:30 • 2 min
Nemeckú prokuratúru zaujali podozrenia o kúpených MS 2006, chce otvoriť vyšetrovanie

FRANKFURT - Úrad prokuratúry v nemeckom Frankfurte nad Mohanom zvažuje, že otvorí vyšetrovanie predstaviteľov kandidatúry na usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2006.

slovakia

left justify in out

Pozornosť orgánov podnietil týždenník Der Spiegel, ktorý v piatok zverejnil informácie o údajnom tajnom fonde s 10,3 milióna švajčiarskych frankov, ktoré vraj Nemci vyčlenili na kúpenie hlasov štyroch ázijských členov výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Nemecký futbalový zväz (DFB) tieto tvrdenia odmietol. Podľa hovorkyne prokuratúry Nadje Niesenovej by mohli vyšetrovatelia konanie podozrivých osôb klasifikovať ako podvod, spreneveru alebo korupciu.


Šéf vtedajšej kandidatúry Franz Beckenbauer vyhlásil, že nikomu nedával peniaze na zabezpečenie podpory. "Žiadny tajný fond neexistoval. Kupovanie hlasov nebolo. Ku kandidatúre sme pristupovali s nemeckou čestnosťou a o našom víťazstve sa rozhodlo čistým spôsobom 6. júla 2000 na hlasovaní v Zürichu," vyhlásil na podujatí v Múzeu nemeckého futbalu v Dortmunde prezident DFB Wolfgang Niersbach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies