Nemeckú herečku Annu Kulbatzki po vystúpení napadol s nožom neznámy muž

NETKY.SK • 26 Október 2016, 17:08 • 2 min
Nemeckú herečku Annu Kulbatzki po vystúpení napadol s nožom neznámy muž

BERLÍN - Talentovaná nemecká herečka Anne Kulbatzki (28) sa v utorok večer pred budovou Nemeckého divadla v Berlíne stala terčom útoku nožom. Zamestnanci divadla a okoloidúci chodci útočníka, 29-ročného muža z Nórska, premohli a následne odovzdali privolaným policajtom. Kriminalisti skúmajú, či je opodstatnená verzia o útoku stalkera na umelkyňu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes internetové vydania denníkov Berliner Zeitung, Der Tagesspiegel a Bild, ako aj iné nemecké webové servery s odvolaním sa na policajné zdroje. Anne Kulbatzki utrpela rezné poranenia, s ktorými ju neodkladne previezli do nemocnice. Podľa slov hovorkyne spomínanej divadelnej scény Katharine Wenzelovej sa má v rámci možností dobre. Všetci jej kolegovia dúfajú, že už čoskoro sa však bude mať lepšie.

 

Zatiaľ nie je úplne jasné, či si útočník predtým pozrel predstavenie hry rakúskeho dramatika Ferdinanda Schmalza Der thermale Widerstand, v ktorom herečka stvárnila poradkyňu Marie. Keď opustila budovu, už na ňu čakal a zaútočil.

 

Polícia nechce robiť predčasné závery ani o prípadnej známosti oboch aktérov, veď herečka tiež hovorí po nórsky. Muž na ňu vraj krátko pred útokom zakričal: "Ty k...a." Ešte v priebehu dneška útočníka predvedú pred sudcu, ktorý by mal rozhodnúť o uvalení väzby. Prípad vyšetrujú pre podozrenie z pokusu o hrdelný zločin. Anne Kulbatzki je rodáčkou z niekdajšieho východného Berlína, ktorá herectvo vyštudovala na Seminári Maxa Reinhardta vo Viedni. Prvé divadelné skúsenosti získala na Sunnhordland Folkehögskule v Nórsku.

 

Herečka, ktorá sa už počas štúdia podieľala na viacerých vysokoškolských produkciách, a to nielen vo Viedni, ale aj v Ludwigsburgu, Arnheime a Zürichu, pôsobí od ukončenia štúdia v roku 2014 na voľnej nohe, a to v rôznych nemeckých divadlách. Na konte má už ocenenie ako najväčší talent roka. Navyše sa objavuje vo viacerých filmových projektoch a ako režisérka, autorka a moderátorka aj v rozhlasovom éteri. Pracuje aj ako čašníčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona