Nemeckú firmu Bayer napadli hackeri

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 16:36 • 2 min
Nemeckú firmu Bayer napadli hackeri

BERLÍN - Počas dnešného dňa nemecká farmaceutická firma Bayer potvrdila, že ešte začiatkom minulého roku ju napadli hackeri. K citlivým informáciám sa však nedostali a nepodarilo sa im ani nič ukradnúť. Uviedla to spravodajská agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Podľa overených zdrojov mala na farmacuickú firmu zaútočiť skupina hackerov, ktorí si hovoria  Winnti. Údajne je práve toto zoskupenie napojené priamo na čínsku vládu. Hovorca firmy Bayer tieto informácie Bavorského a Severonemeckého rozhlasu potvrdil. Winnti začala pomocou softvéru sledovať aktivity firmy a v tejto trestnej činnosti pokračovala až do marca tohto roku.

 

 

Bayer uviedol, že vdaka spolupráci s organizáciou DCSO (Deutsche Cyber-Sicherheitsorganisation) a políciou v Severnom Vestfálsku "identifikoval, analyzoval a odstránil škody zo systémov, ktoré sa stali predmetom útoku".

 

Bývalý riaditeľ nemeckej tajnej služby BND Gerhard Schindler sa pre bavorský rozhlas vyjadril, že "zatiaľ čo je nesmierne zložité pripísať hackerské útoky konkrétnemu štátu, špehovanie nemeckých firiem je "v súlade s ambicióznymi ekonomickými cieľmi Číny".

 

img

 

Nemecké médiá informovali, že to nie je prvý prípad, pri ktorom je skupina Winnti spájaná s hackerstvom v Nemecku. Od začiatku tohto roka sa jej podarilo zaútočiť na tri menšie spoločnosti a veľký koncern Thyssenkrupp.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona