Nemeckom sa prehnala búrková vlna, padali aj krúpy

NETKY.SK • 5 September 2011, 14:59 • 2 min
Nemeckom sa prehnala búrková vlna, padali aj krúpy

Nemeckom sa prehnala búrková vlna, padali aj krúpy - Svet Nemeckom sa v noci nadnes prehnala vlna zlého počasia. Silné dažde, miestami s krúpami, zasiahli najmä časti Bavorska, Bádenska-Württemberska a Hamburgu, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

img

Nemeckom sa v noci nadnes prehnala vlna zlého počasia. Silné dažde, miestami s krúpami, zasiahli najmä časti Bavorska, Bádenska-Württemberska a Hamburgu, informovala agentúra DPA.

Na mnohých miestach zaplavila voda ulice a pivnice domov a vietor vyvracal stromy. Len v južne oblasti na hranici Bavorska a Bádenska-Württemberska museli hasiči zasahovať viac než 100-krát. Krúpy mali veľkosť niekde až päť centimetrov, oznámila polícia. V severnom Bavorsku zasiahol muža blesk, vyviazol však bez vážnejších zranení.

V Hamburgu spôsobil blesk požiar, keď zasiahol dom so slamenou strechou. Jeden obyvateľ skončil v nemocnici s podozrením sa otravu dymom.

V Durínsku museli hasiči uvoľniť spolkovú cestu od blata. Výdatné zrážky viedli na mnohých ďalších cestách k nehodám, neobjavili sa však správy o zranených.

Varovanie Nemeckej meteorologickej služby pred zlým počasím platí pre stredné Nemecko a časti Bavorska do dnešného popoludnia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies