Nemecko zrušilo zmluvy na mýtny systém

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 16:14 • 2 min
Nemecko zrušilo zmluvy na mýtny systém

BERLÍN - Nemecko zrušilo svoje zmluvy so spoločnosťami, ktoré mali vytvoriť systém výberu mýta na jeho diaľniciach. Najvyšší súd Európskej únie (EÚ) totiž rozhodol, že nemecký plán mýta diskriminuje majiteľov motorových vozidiel zo zahraničia a je v rozpore s legislatívou bloku.

slovakia

left justify in out

Nemecko si vlani v decembri zvolilo pre výber mýta špecializované spoločnosti, a to konzorcium domácej CTS Eventim a rakúskej Kapsch TrafficCom. Kontrakt mal hodnotu 2 miliardy eur.

 

Hovorca ministerstva dopravy na otázku, či nemeckí daňoví poplatníci teraz nebudú musieť uhradiť škody za zrušenie kontraktu, odvetil, že to v tejto chvíli nebude komentovať.

 

 

Ani hovorca CTS Eventim nechcel komentovať zrušenie zmluvy. Poukázal však na vyhlásenie firmy v utorok (18. 6.), v ktorom sa uvádza, že zmluvy obsahovali ochranné opatrenia, ktoré majú zabrániť škodám pre spoločnosť a jej akcionárov.

 

"Toto platí aj v prípade, že by sa nemal zaviesť poplatok za infraštruktúru,“ vyhlásila CTS Eventim v utorok.

Hovorca spoločnosti Kapsch TrafficCom zatiaľ na otázky nereagoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies