Nemecko zaznamenalo výrazný pokles v počte nových migrantov

NETKY.SK • 7 December 2015, 15:56 • 2 min
Nemecko zaznamenalo výrazný pokles v počte nových migrantov

BERÍN - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere dnes oznámil, že v krajine sa od januára do konca novembra zaregistrovalo 965.000 žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Údaj uvedený ministrom teda ukazuje, že celkový tohtoročný počet nových príchodzích prevyšuje počet 800.000, ktorý minister predpovedal pre rok 2015 v auguste. De Maiziere nezverejnil novú predpoveď pre celý tento rok.


Minister podľa agentúry AP vyhlásil, že skutočný počet nových príchodzích do konca novembra je nižší ako 965.000, pretože niektorí ľudia sa zaregistrovali viac než raz alebo pokračovali v ceste do iných krajín. Nevedel však povedať, o koľko ľudí je tento počet nižší.


Politik tiež oznámil, že počet migrantov prichádzajúcich do Nemecka za posledný týždeň či dva výrazne klesol.


Podľa jeho slov utečenci a ďalší migranti prichádzajú v posledných dňoch v počte 2000 až 3000 denne, čo je pokles oproti 8.000-10.000 ľudí, ktorí v posledných mesiacoch prichádzali v tomto počte často každý deň.


Minister dodal, že príčina poklesu nie je celkom jasná, ale poukázal na zlé počasie v oblasti Stredozemného mora, ktoré odrádza ľudí od plavby z Turecka do Grécka. Príčinou sú podľa ministra aj snahy Turecka zastaviť ľudí v ich ceste po mori.


De Maiziere povedal, že "toto nie je obrat, ale je to dobrý vývoj situácie".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies