Nemecko zastaví bezplatné testovanie

NETKY.SK • 10 August 2021, 18:41 • 2 min
Nemecko zastaví bezplatné testovanie

BERLÍN - Nemecko 11. októbra ukončí bezplatné testovanie na koronavírus, aby zvýšilo motiváciu obyvateľov k očkovaniu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámila to v utorok kancelárka Angela Merkelová po porade s predsedami vlád šestnástich spolkových krajín. Nemecko má podľa nej dostatok vakcín a štúdie preukázali, že sú účinné aj pri prevencii závažných prípadov ochorenia COVID-19. Za nie príliš dobrú správu označila skutočnosť, že tempo očkovania sa výrazne spomalilo.

 

Prečítajte si: Nepovolená demonštrácia v Berlíne skončila masívnym zatýkaním. Rozzúrený dav napádal políciu!

Nemecko v súčasnosti, v porovnaní s inými európskymi krajinami, eviduje pomerne málo prípadov nákazy koronavírusom, počty infekcií však opäť začali stúpať. Úrady tak majú obavy, že najmä mladí nezaočkovaní ľudia sa môžu v najbližších týždňoch či mesiacoch nakaziť a vírus ďalej šíriť.

V pondelok v krajine zaznamenali 2 480 nových prípadov, čo je o asi 700 viac než pred týždňom. Plne zaočkovaných je približne 45,6 milióna ľudí, čiže takmer 55 percent nemeckej populácie.

 

Prečítajte si: V Nemecku hrozí obmedzenie pohybu na verejnosti neočkovaným osobám

 

Vláda zatiaľ nechce prijať politicky kontroverznú požiadavku ministerstva zdravotníctva, ktorou je prísne pravidlo 2G, ktoré uvádza, že prístup takmer všade by mali len očkovaní a rekonvalescenti. Bavorský premiér Markus Söder na tlačovej konferencii zdôraznil, že o tomto opatrení by sa čoskoro dalo diskutovať. „Z dlhodobého hľadiska sa nevyhneme diskusii o 2G.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies