Nemecko zakladá novú vojenskú jednotku pre boj s počítačovými útokmi

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:57 • 2 min
Nemecko zakladá novú vojenskú jednotku pre boj s počítačovými útokmi

BONN - Nemecko založilo novú vojenskú jednotku, ktorá má za úlohu odvracať počítačové útoky a reagovať, ak treba. Ministerka obrany Ursula von der Leyenová dnes na jej inaugurácii v Bonne povedala, že bude združovať expertov na informačné technológie z ďalších odvetví armády a tiež nových špecialistov.

slovakia

left justify in out

Jednotka by do leta mala mať približne 13.500 vojakov a civilistov, pričom plne operačná bude v roku 2021. Bude pod velením generálporučíka, ktorý teraz na začiatku dostal 260 vojakov. Ministerstvo obrany uviedlo, že servery armády sú každodenne terčom tisícov počítačových útokov rôznej vážnosti.

 

Von der Leyonová povedala dnes vojakom na oficiálnej inaugurácii novej jednotky v Bonne, že "keď takýto útok ohrozí fungovanie a operačné kapacity ozbrojených síl, budeme sa môcť ofenzívne brániť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies