Nemecko zakáže vyvoz člnov do Líbye, chce zastaviť imigráciu

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 15:47 • 2 min
Nemecko zakáže vyvoz člnov do Líbye, chce zastaviť imigráciu

BERLÍN - Nemecka vláda vyhlásila, že v rámci opatrení, ktoré majú zastaviť prílev migrantov do Európy cez Stredozemné more, by podporila zákaz vyvážať člny z EÚ do Líbye. Práve takéto vratké plavidlá totiž využívajú často prevádzači, ktorí posielajú z Líbye do Európy každý mesiac tisíce ľudí. Mnohí z nich pritom zahynú, keď sa preťažené člny prevrátia alebo potopia.

slovakia

left justify in out

Nemecká vláda v odpovedi na otázky zákonodarcov opozičnej strany Ľavica uviedla, že "zavedenie reštriktívnych opatrení" vzťahujúcich sa na vývoz člnov, motorov a vozidiel z EÚ do Líbye považuje za vhodný spôsob, ako zakročiť proti prevádzačstvu.

 

Odpoveď, ktorú získala dnes tlačová agentúra AP, zároveň potvrdzuje, že námorná misia EÚ na zastavenie ilegálnej migrácie používa ponorky na "skrytý prieskum" danej oblasti.

 

Líbya je hlavnou lokalitou, odkiaľ sa migranti vydávajú po mori do Európy. Mnohí z nich pochádzajú z chudobných afrických krajín a dúfajú, že v Európe nájdu prácu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona