Nemecko zabezpečí utečencom prístup k bankovým účtom

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:49 • 2 min
Nemecko zabezpečí utečencom prístup k bankovým účtom

BERLÍN - Nemecký vládny kabinet schválil v stredu vládny návrh zákona, ktorý umožní žiadateľom o azyl otvoriť si v krajine bankový účet. Norma garantuje prístup k základným bankovým službám, akými sú výbery a vklady na účet, bankové prevody, trvalé platobné príkazy a používanie platobnej karty, všetkým obyvateľom vrátane ľudí bez domova a žiadateľov o azyl, ktorí spadajú pod ženevskú konvenciu o právach utečencov.

slovakia

left justify in out

O založenie účtu budú môcť imigranti požiadať v ktorejkoľvek banke. Nemecká vláda očakáva, že v rámci najväčšej utečeneckej krízy, aká postihla Európu od skončenia druhej svetovej vojny, krajina tento rok prijme minimálne 800 tis. nových imigrantov. Európska komisia podľa agentúry Reuters odhaduje, že počty ľudí bez bankového účtu v Nemecku dosahujú vysoké šesťmiestne čísla. Utečencov ako klientov doteraz akceptovalo iba niekoľko družstevných sporiteľní, ktoré sú vo vlastníctve alebo pod kontrolou verejných inštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona