Nemecko: Z koryta Rýna vyzdvihli havarovaný tanker; pátrajú po telách obetí

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:06 • 2 min
Nemecko: Z koryta Rýna vyzdvihli havarovaný tanker; pátrajú po telách obetí

Nemecko: Z koryta Rýna vyzdvihli havarovaný tanker; pátrajú po telách obetí

slovakia

left justify in out

img

Z koryta Rýna vyzdvihli dnes 110-metrovú potopenú cisternovú loď Waldhof, ktorá od havárie na strednom toku rieky z 13. januára čiastočne blokovala lodnú prevádzku na najväčšej vnútrozemskej vodnej ceste Európy.
      Pri nehode, keď sa loď prevrátila a následne potopila, prišli o život dvaja ľudia. Záchranári plánovali pritiahnuť loď k brehu a potom chceli prehľadať kabíny, aby našli ich telá.
      Tri lodné žeriavy držali dnes loď, kým z nej pumpovali vodu, aby ju dostali znova na hladinu. Havária obmedzila nákladnú dopravu na rieke, pretože riečne nákladné člny museli byť pod osobitným dohľadom, keď sa vyhýbali vraku.
      Loď viezla kyselinu sírovú do holandského Rotterdamu. Väčšinu z nákladu minulý týždeň postupne povypúšťali do veľtoku, aby zabránili rozlomeniu plavidla, ktoré by mohlo viesť k nekontrolovanej reakcii chemikálie na kontakt s vodou.
      Pre vypúšťanie chemikálie do rieky sa zodpovedné orgány rozhodli kvôli pomalému napredovaniu odčerpávania nákladu 2400 ton kyseliny sírovej. Počas uplynulého víkendu sa časť nákladu podarilo prečerpať na iné plavidlo, pričom však došlo k poklesu prednej časti havarovanej cisternovej lode a k otočeniu jej trupu tak, že pri ďalšom pohybe hrozilo rozlomenie.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona