Nemecko vyzýva občanov, aby ako mentori pomohli neplnoletým migrantom

NETKY.SK • 19 Január 2016, 14:21 • 2 min
Nemecko vyzýva občanov, aby ako mentori pomohli neplnoletým migrantom

BERLÍN - Nemecká ministerka pre rodinnú politiku Manuela Schwesigová vyzvala dnes obyvateľov svojej krajiny, aby ako dobrovoľníci pomohli pri starostlivosti o približne 59.000 detí, ktoré vlani prišli do Nemecka bez rodičov.

slovakia

left justify in out

Informovala, že od dnešného dňa je k dispozícii telefonická linka, ktorá nemeckým občanom pomôže nadviazať kontakt s maloletými migrantmi zo Sýrie a iných štátov, ktoré do Nemecka dorazili bez sprievodu rodičov.

 

Schwesigová spresnila, že tieto deti a tínedžeri potrebujú pomoc s praktickými záležitosťami, právnymi problémami a vzdelávaním, ale potrebujú aj každodennú podporu blízkej osoby. Záujem o pomoc týmto deťom prejavili mnohí Nemci ešte pred sprevádzkovaním telefonickej linky, dodala.

Ako uviedla agentúra AP, budúcich mentorov pred začatím ich misie preverí polícia.

 

Niektoré deti bez sprievodu sú teraz umiestnené v rodinách po celom Nemecku, ale mnohí žijú spoločne v osobitných centrách. V Nemecku požiadalo vlani o azyl takmer 1,1 milióna ľudí, pričom viac ako 400.000 z nich prišlo zo Sýrie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies