Nemecko vyšle na manévre do Poľska kontingent v sile 1700 vojakov

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:42 • 2 min
Nemecko vyšle na manévre do Poľska kontingent v sile 1700 vojakov

VARŠAVA - Nemecko vyšle na tohtoročné vojenské cvičenia, kurzy a manévre Severoatlantickej aliancie na území Poľska 1700 vojakov, jeden z najväčších kontingentov síl NATO. Informoval o tom dnes poľský denník Rzeczpospolita, ktorý citovala agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Táto iniciatíva je súčasťou širšieho a bezprecedentného programu Nemecka, zameraného na zintenzívnenie vojenskej spolupráce s Poľskom v súvislosti so zvýšenou hrozbou zo strany Ruska, napísala Rzeczpospolita. 
      

Až donedávna sa Nemecko vzhľadom na svoju vojnovú minulosť vyhýbalo vysielaniu vojakov do iných krajín, nemecká kancelárka Angela Merkelová sa však rozhodla posilniť bezpečnostné záruky pre Poľsko v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, vysvetľuje Rzeczpospolita. Nemecký kontingent sa pripojí v júni k spoločnému vojenskému cvičeniu NATO s názvom Saber Strike, ktoré sa uskutoční v Drawsku Pomorskom na severozápade Poľska.
      

Nová nemecká stratégia tiež predpokladá založenie poľsko-nemeckej jednotky a posilnenie poľsko-nemecko-dánskej kontroly v Štetíne, dodal denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies