Nemecko vyšle k ruským hraniciam tanky Leopard 2

NETKY.SK • 27 Október 2016, 20:03 • 2 min
Nemecko vyšle k ruským hraniciam tanky Leopard 2

BERLÍN - Súčasťou mnohonárodného práporu NATO v Litve nebudú len nemeckí vojaci, ale aj nemecké tanky typu Leopard 2. Pre agentúru TASS to dnes uviedol predstaviteľ nemeckého ministerstva obrany Thomas Früh.

slovakia

left justify in out

"Padlo rozhodnutie o vyslaní tankov, ale nemôžeme ešte povedať, aký bude ich počet... O tom sa rozhodne na základe potrieb," povedal Früh. Tanky sa podľa neho zapoja aj do vojenských cvičení: "Hlavným cieľom bude demonštrovať ich prítomnosť."


Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová v stredu na rokovaniach ministrov obrany NATO oznámila, že Berlín vyšle do Litvy 400-600 vojakov. Celkovo by malo pôsobiť v tamojšom prápore NATO 1000 vojakov, okrem Nemecka aj z Belgicka, Luxemburska, Holandska, Francúzska, Nórska a Chorvátska.


Leopard 2 je hlavným bojovým tankom nemeckej armády. Tieto tanky sú v službe od roku 1977. V súčasnosti dostáva armáda modernizovanú verziu - Leopard 2A7+. Nemecké ministerstvo obrany vlani oznámilo, že nakúpi 100 ďalších týchto tankov, čím sa ich počet v armáde zvýši na 328.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies