Nemecko vyšle do oblasti Stredozemného mora 650 vojakov

NETKY.SK • 13 September 2016, 20:52 • 2 min
Nemecko vyšle do oblasti Stredozemného mora 650 vojakov

BERLÍN - Nemecko plánuje vyslať až 650 príslušníkov svojich ozbrojených síl do oblasti Stredozemného mora. Budú tam pôsobiť v rámci misie NATO zameranej na boj proti pašerákom zbraní spolupracujúcich s extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS), informoval dnes časopis Spiegel.

slovakia

left justify in out

Nemecká vládnuca koalícia v krátkom čase predloží plán na vyslanie svojich vojakov parlamentu. Poslancov zároveň vyzve na schválenie účasti Nemecka na operácii NATO nazvanej "Strážca mora" do decembra 2017.

 

Nasadenie 650 vojakov v oblasti Stredozemného mora je súčasťou širšieho plánu Nemecka posilniť úlohu svojich ozbrojených v rámci Európy a NATO.

 

Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová a minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier formou listu upozornili poslancov, že "teroristické organizácie môžu nerušene pôsobiť" v dôsledku absencie vládnej moci v štátoch, ako je Líbya, ktoré ležia na pobreží Stredozemného mora. Takýto stav predstavuje pre Nemecko "významnú bezpečnostnú hrozbu".

 

Ani jeden z ministrov sa k záležitosti bezprostredne nevyjadril.

 

Členské štáty NATO o spustení novej operácie v oblasti Stredozemného mora rozhodli na svojom júlovom summite v poľskej metropole Varšava. Plavidlá nemeckého vojenského námorníctva v súčasnosti v Stredozemnom mori pôsobia v rámci vojenskej operácie EÚ nazvanej Sophia, ktorej cieľom je boj proti pašovaniu ľudí a zbraní z Líbye.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies