Nemecko vyslalo do Iraku lietadlo s vojenskou výbavou pre Kurdov

NETKY.SK • 5 September 2014, 08:06 • 2 min
Nemecko vyslalo do Iraku lietadlo s vojenskou výbavou pre Kurdov

BERLÍN/BAGDAD - Prvé nemecké lietadlo s vojenskou výbavou pre irackých Kurdov dorazí do krajiny dnes, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu nemeckej armády.

slovakia

left justify in out

Dopravné lietadlo vzlietlo z letiska Lipsko-Halle a pristáť by malo v Arbíle, metropole irackého Kurdistanu. Na palube má nepriestrelné vesty, prilby, detektory výbušnín, ako aj zariadenia na zneškodňovanie trhavín. Iracké ministerstvo obrany medzitým informovalo, že pri leteckom útoku na severe krajiny zahynul dôverník vodcu Islamského štátu (IS) abú Bakra Bagdádího. Okrem neho prišlo o život 50 bojovníkov tejto militantnej organizácie.
      

Humanitárna situácia je čoraz kritickejšia v meste Amirli, ktoré leží zhruba 180 kilometrov severne od Bagdadu. Po dvoch mesiacoch okupácie Islamským štátom a nedávnom oslobodení potrebujú obyvatelia mesta naliehavú pomoc. Spojené štáty podnikli proti militantom z IS dosiaľ 127 leteckých útokov, informovalo vo štvrtok americké ústredné velenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona