Nemecko vyjadrilo postoj, s výrazným zmiernením dlhu Grécka sa nedá počítať

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:32 • 2 min
Nemecko vyjadrilo postoj, s výrazným zmiernením dlhu Grécka sa nedá počítať

BERLÍN - Nemecko dalo najavo, že s výrazným zmiernením dlhu Grécka sa nedá počítať. Ako dnes uviedol zástupca nemeckého ministerstva financií, veritelia Atén majú len obmedzený priestor na manévrovanie v súvislosti s tým, čo môžu Grékom v otázke zmiernenia ich dlhovej záťaže ponúknuť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Medzinárodný menový fond (MMF) uviedol, že ak sa má zúčastniť na ďalšom záchrannom programe Grécka, musia sa najskôr urobiť kroky smerom k zníženiu jeho dlhu. Súčasná úroveň gréckeho dlhu je totiž podľa fondu neudržateľná.

 

Ako však pre DPA povedal štátny tajomník nemeckého ministerstva financií Jens Spahn, "veritelia majú obmedzený priestor, čo sa týka vylepšenia podmienok, napríklad cez predĺženie splatnosti či výšku úrokov". Dodal, že "odpísanie časti dlhu zostáva vzhľadom na pravidlá platiace v eurozóne vylúčené".

 

Potvrdil tak vyhlásenia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej z nedele (16.8.), ktorá zdôraznila, že Nemecko odpísanie gréckeho dlhu vylučuje. Rovnako ale poukázala na možnosť riešenia problému cez predĺženie jeho splácania a zníženie úrokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies