Nemecko víta Putinov 'konštruktívny tón'

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 11:34 • 2 min
Nemecko víta Putinov 'konštruktívny tón'

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier dnes vyhlásil, že nový "konštruktívny tón" ruského prezidenta Vladimira Putina by mohol dať nový podnet na diplomatické vyriešenie krízy na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

"Sme dnes možno v rozhodujúcom bode," povedal šéf nemeckej diplomacie po tom, čo sa v stredu Putin stretol so švajčiarskym prezidentom Didierom Burkhalterom, ktorého krajina predsedá Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).
     

Putin totiž v stredu zmiernil svoj tón a oznámil, že Rusko stiahlo vojakov z ukrajinských hraníc. Zároveň vyzval na odklad nedeľného referenda o autonómii na východnej Ukrajine. 
     

Agentúra AP však podotýka, že zatiaľ nevidno realizáciu ani jedného z týchto dvoch bodov - teda ani pohyb vojsk, ani zastavenie príprav na referendum.
     

Steinmeier zdôraznil, že to, o čom sa diskutovalo s Burkhalterom, by sa malo "okamžite realizovať".
     

"Je ešte stále šanca, že diplomatickou cestou sa nám podarí zabrániť ďalšej eskalácii násilia," vyjadril nádej nemecký minister zahraničných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies