Nemecko venovalo 400 motoriek na boj proti ebole v západnej Afrike

NETKY.SK • 5 December 2014, 06:37 • 2 min
Nemecko venovalo 400 motoriek na boj proti ebole v západnej Afrike

NEW YORK - Nemecko dnes venovalo 400 motocyklov na boj proti ebole v západnej Afrike. Motorky sa budú využívať na prepravu krvných vzoriek do laboratórií, kde sa vykonávajú diagnostické testy, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Motocykle vybavené chladiacimi boxmi budú odvážať krvné vzorky do laboratórií z odľahlých zdravotníckych pracovísk v Sierre Leone, Libérii a Guinei, ktorým často robí ťažkosti práve včasná diagnostika choroby. Nemecký veľvyslanec v Ghane Rüdiger John odovzdal vozidlá v areáli Organizácie Spojených národov (OSN) v ghanskej metropole Akkra, ktorý využíva núdzová misia svetovej organizácie poverená riadením boja proti ebole.
      

"Je to logisticky veľmi dôležité," uviedol veľvyslanec John vo vyhlásení. "Tieto motorky urýchlia pomoc, ktorú môžeme spoločne poskytovať," dodal. Podľa najnovších údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) o ebole je hlásených 17.145 prípadov nákazlivého ochorenia a 6070 úmrtí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies