Nemecko v tajnom dokumente označilo Turecko za centrum islamistických skupín

NETKY.SK • 16 August 2016, 16:48 • 2 min
Nemecko v tajnom dokumente označilo Turecko za centrum islamistických skupín

BERLÍN - "Islamizácia" tureckej domácej a zahraničnej politiky spravila z tejto krajiny centrum islamistických skupín operujúcich v celom regióne Blízkeho východu. Nemecká vláda to mala uviesť v tajnom dokumente, ktorý má k dispozícii nemecká verejnoprávna televízia ARD.

slovakia

left justify in out

"V dôsledku rastúcej islamizácie domácej a zahraničnej politiky Ankary sa od roku 2011 Turecko stalo ústrednou platformou aktivít islamistických skupín... v blízkovýchodnom regióne," píše sa v tajnom dokumente, ktorým nemecká vláda reagovala na vyšetrovanie opozičnej strany Ľavica (Die Linke).


Citovaný dokument je založený na informáciách, ktoré nemeckej vláde poskytla Spolková spravodajská služba (BND), píše DPA.


"Množstvo prejavov solidarity a podporných aktivít voči egyptskému MB (Moslimskému bratstvu), Hamasu a opozičným islamistickým skupinám v Sýrii zo strany vládnej AKP (Strana spravodlivosti a rozvoja) a prezidenta (Recepa Tayyipa) Erdogana zdôrazňujú ich ideologickú spriaznenosť," píše sa ďalej v zverejnenom dokumente.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies