Nemecko testuje na emisie autá vyše 20 domácich a zahraničných značiek

NETKY.SK • 11 November 2015, 16:19 • 2 min
Nemecko testuje na emisie autá vyše 20 domácich a zahraničných značiek

BERLÍN - Nemecko oznámilo, že testuje vozidlá viac než 20 domácich a zahraničných značiek, či ich autá plnia stanovené emisné normy. K testovaniu áut pristúpilo po tom, ako v septembri vypukol škandál najväčšej nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá inštalovala do viacerých dieselových áut softvér umožňujúci zavádzanie pri emisných testoch. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Nemecký Spolkový úrad pre automobilovú dopravu KBA uviedol, že celkovo testuje viac než 50 dieselových áut 23 nemeckých a zahraničných výrobcov. Medzi značky, ktorých sa testy týkajú, patria podľa AP okrem Volkswagenu aj BMW, Mercedes, Porsche, Ford, Fiat, Honda, Toyota, Land Rover, Renault či Volvo.

 

Testovanie, v rámci ktorého úrad porovnáva hodnoty emisií v laboratórnych podmienkach a v reálnej premávke, začal KBA už koncom septembra a do dnešných dní zrealizoval dve tretiny plánovaných testov. Ako dodal, "v niektorých prípadoch" údaje poukázali na zvýšený objem emisií oxidov dusíka. O aké autá ide, však hovorca úradu Stephan Immen zverejniť odmietol. Podľa neho testy ešte stále pokračujú a úrad je s príslušnými výrobcami v kontakte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies