Nemecko sužuje chrípka, ktorá má podľa expertov aj ekonomické dôsledky

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 18:37 • 2 min
Nemecko sužuje chrípka, ktorá má podľa expertov aj ekonomické dôsledky

BERLÍN - Na chrípku ochorelo v Nemecku do dnešného dňa už najmenej 38.455 ľudí, okolo 12.000 z nich v uplynulom týždni.

slovakia

left justify in out

Epidémia ochorenia tentoraz osobitne zasiahla ekonomicky významné regióny, tak napríklad v Bavorsku prekročil počet ochorení hranicu 7500, z tejto spolkovej krajiny hlásia aj dvoch zosnulých na následky ochorenia. Informoval o tom Inštitút Roberta Kocha.
     

Podľa odhadov Porýnsko-vestfálskeho inštitútu pre skúmanie ekonomiky (RWI) môže epidémia chrípky spôsobiť v spolkovej republike škody vo výške 2,2 miliardy eur.
     

Očakáva sa, že v prvom štvrťroku sa hrubý domáci produkt v krajine zníži o 0,3 percenta, uviedol na stránkach Die Welt pracovník RWI Torsten Schmidt, ktorý pripomenul, že chrípka patrí medzi ochorenia, ktoré postihujú populáciu v masovom meradle a trvajú relatívne dlho, takže výrazne znižujú tak výrobu, ako aj spotrebu.
     

Negatívne dôsledky chrípky by podľa prepočtov expertov z RWI bolo možné očkovacou akciou znížiť na 0,12 percenta hrubého domáceho produktu, teda asi 880 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies