Nemecko strojnásobí kompenzácie pre obete terorizmu

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 12:17 • 2 min
Nemecko strojnásobí kompenzácie pre obete terorizmu

BERLÍN - Na 30.000 eur plánuje nemecká vláda strojnásobiť výšku kompenzácií, ktoré poskytuje obetiam terorizmu. Ide o reakciu na nevôľu po teroristickom útoku na vianočné trhy v Berlíne z roku 2016. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Útok (na vianočné trhy v Berlíne) v decembri 2016 ukázal, že je tu potrebné urobiť veľké zlepšenie," uviedol pre noviny Rheinische Post člen vládnej komisie pre obete teroru Edgar Franke.

 

Súčasná výška kompenzácie - 10.000 eur za stratu dieťaťa, rodiča alebo manžela či manželku a 5000 eur za stratu súrodenca - je príliš nízka, poznamenal Franke. Ako dodal, v budúcnosti by sa tieto platby mali ponúknuť aj turistom, ktorí nepochádzajú z krajín EÚ.

 

Franke na poste komisára pre obete terorizmu nahradil bývalého premiéra Porýnia-Falcka Kurta Becka. Beck bol za komisára vymenovaný v marci 2017 po tom, čo preživší a príbuzní obetí útoku na vianočné trhy obvinili vládu, že nerobí dosť pre to, aby im pomohla.

 

Útok, pri ktorom stúpenec teroristickej organizácie Islamský štát (IS), Tunisan Anis Amri, kamiónom narazil do ľudí na vianočných trhoch v Berlíne, si vyžiadal 12 obetí.

 

Šok: Nemeckí piloti odmietajú odvážať zamietnutých azylantov, zrušili stovky letov do Afganistanu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies