Nemecko: Snehové búrky spôsobili havárie na železničných priecestiach

NETKY.SK • 2 December 2010, 12:40 • 2 min
Nemecko: Snehové búrky spôsobili havárie na železničných priecestiach

Nemecko: Snehové búrky spôsobili havárie na železničných priecestiach

slovakia

left justify in out

img

Snehové búrky v stredu a dnes v noci pokryli snehom prakticky celé Nemecko. Pri nehodách spôsobených počasím zahynuli v noci traja ľudia.
      Na mnohých miestach Nemecka vládne dopravný chaos. Cesty sú upchaté, vlaky nepremávajú. Nemecká meteorologická služba dnes vydala výstrahy pre Dolné Sasko, Brandenbursko, Durínsko, Sasko a Bavorsko. Až na Dolné Sasko nastali v uvedených krajinách problémy v železničnej doprave. Zasnežené koľajnice, spadnuté stromy, potrhané trolejové vedenia a poruchy výhybiek patria medzi najčastejšie problémy.
      V durínskom Saalfelde v noci uviazol vlak ICE smerujúci do Mníchova. Hasiči museli 165 cestujúcim poskytnúť deky, jedlo a nápoje.
      Vodič nákladného auta zahynul večer pri zrážke svojho vozidla s vlakom na priecestí vo východnom Holštajnsku. Rušňovodič sa ľahko zranil. K podobnej nehode došlo aj v Norimbergu, kde sa vodič so svojím autom nemohol pohnúť zo železničného priecestia. Pri následnej zrážke s vlakom vodič zahynul a štyria cestujúci vo vlaku sa zranili. Trať z Bayreuthu do Norimbergu preto až do rána uzavreli.
      Na letisku v Mníchove museli pre zlé počasie zrušiť približne 250 letov, vo Frankfurte to bolo 187 letov.
      Podľa meteorológov má silný vietor v priebehu dnešného dňa zoslabnúť. Teploty však zostanú nízke, až do 15 stupňov pod nulou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies