Nemecko sľúbilo 3,5 milióna eur na zlepšenie podmienok v utečeneckých centrách v Líbyi

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 14:56 • 2 min
Nemecko sľúbilo 3,5 milióna eur na zlepšenie podmienok v utečeneckých centrách v Líbyi

TRIPOLIS - Nemecko sľúbilo dodatočnú pomoc v sume 3,5 milióna eur s cieľom pomôcť pri zlepšení podmienok utečencov v Líbyi.

slovakia

left justify in out

Nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel počas neohlásenej návštevy v Tripolise vo štvrtok povedal, že mnohí migranti v Líbyi "sú v zúfalej situácii". Peniaze, ktoré Nemecko vyplatí do roku 2018, prichádzajú ako odpoveď na výzvu Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

Podľa správy, ktorú poskytlo nemecké ministerstvo zahraničných vecí, Gabriel povedal, že sľúbené peniaze predstavujú dodatočnú pomoc k tomu, že Nemecko platí "leví podiel" z regionálneho programu v sume 100 miliónov eur, ktorý realizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

 

Čiastku 3,5 milióna eur použijú na zlepšenie životných podmienok v utečeneckých centrách. Mnohí utečenci z Blízkeho východu a Afriky prechádzajú cez Líbyu predtým, ako sa pokúšajú absolvovať nebezpečnú cestu cez Stredozemné more.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies