Nemecko: Šesť Sýrčanov zadržaných v utorok prepustia na slobodu

NETKY.SK • 22 November 2017, 20:32 • 2 min
Nemecko: Šesť Sýrčanov zadržaných v utorok prepustia na slobodu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Šesť Sýrčanov, ktorých v utorok zadržali pri raziách v Nemecku pre podozrenie z prípravy teroristického útoku na vianočné trhy v meste Essen alebo tamojšie nákupné centrum, prepustia na slobodu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v stredu frankfurtská generálna prokuratúra, podľa ktorej sa v tomto prípade nepreukázalo "dostatočné podozrenie" z prípravy trestného činu. Prokuratúra preto podľa slov svojho hovorcu nepodá žiadosť o vydanie zatykačov na zadržaných, informoval Západonemecký rozhlas (WDR), ako aj internetové vydanie denníka Bild.

 

Výsluchy zadržaných ani vyhodnotenie údajov z mobilných telefónov mužov vo veku 20-28 rokov zatiaľ neposilnili dôvodné podozrenie voči nim. Niet indícií, že by muži boli členmi tzv. Islamského štátu, ani že by plánovali teroristický útok. Veci, ktoré sa našli pri domových prehliadkach v Essene, Hannoveri, Kasseli a Lipsku sú i naďalej vyhodnocované. Pri razii sa však nenašli ani zbrane, ani výbušniny.

 

Z hovorcových slov ďalej vyplynulo, že k dispozícii nie sú priťažujúce dôkazy o členstve mužov v IS, nedajú sa však vylúčiť určité väzby na túto organizáciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona