Nemecko schválilo vývoz zbraní do Turecka v tomto roku za 25 miliónov eur

NETKY.SK • 11 September 2017, 13:16 • 2 min
Nemecko schválilo vývoz zbraní do Turecka v tomto roku za 25 miliónov eur

BERLÍN - Nemecká vláda schválila od začiatku tohto roka vývoz zbraní do Turecka v hodnote najmenej 25 miliónov eur. Vyplýva to z dokumentu nemeckého ministerstva hospodárstva, ktoré dostala k dispozícii agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Deväťdesiatdeväť dodávok zbraní v hodnote najmenej 25,36 milióna eur schválila nemecká vláda od januára do augusta, uvádza sa v odpovedi ministerstva na žiadosť na základe slobodného prístupu k informáciám od opozičnej Strany zelených.

 

V dokumente sa nenachádzajú údaje o hodnote dvoch z 99 transakcií, čo znamená, že cena dodávok je pravdepodobne vyššia.

"Tieto transakcie pokračujú ako zvyčajne, takže Ankara už neberie hrozby z Berlína vážne," uviedol Özcan Mutlu, poslanec za Stranu zelených, ktorý žiadosť predložil.

 

Objem dodávok zbraní je významne nižší než za to isté obdobie v minulom roku, keď bolo schválených 158 dodávok za 69,3 milióna eur, píše sa v dokumente.

 

Po vlaňajšom neúspešnom puči v Turecku zatkli mnoho nemeckých občanov, čím sa už napäté vzťahy medzi oboma krajinami ešte zhoršili.

 

"Po slovách spolkovej vlády by mali nasledovať aj činy s cieľom ochrániť nemeckých občanov v Turecku," dodal Mutlu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies