Nemecko sa usiluje prehĺbiť vzťahy s ázijsko-pacifickým regiónom

NETKY.SK • 4 November 2016, 19:13 • 2 min
Nemecko sa usiluje prehĺbiť vzťahy s ázijsko-pacifickým regiónom

HONGKONG - Nemecký spolkový vicekancelár a minister hospodárstva Sigmar Gabriel v dnešnom vystúpení na konferencii Ázia-Pacifik v Hongkongu hovoril o nevyhnutnosti väčších nemeckých výstav v tomto regióne. Vyslovil sa aj za užšiu hospodársku spoluprácu regiónu s Nemeckom. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ázijsko-pacifický región sa stal jedným z hlavných hnacích motorov svetovej ekonomiky. Cieľom podujatia je prehĺbenie jestvujúcich hospodárskych vzťahov a získanie nových kontaktov. Nemecko ako exportná krajina kladie dôraz na čo najväčšie rozšírenie svojich obchodných vzťahov.

 

Podľa štatistiky Spolkového združenia nemeckého priemyslu (BDI) vlani smerovalo do ázijsko-tichooceánskej oblasti 14 % z celkového nemeckého exportu. Podľa ministra treba hľadať možnosti na uľahčenie obchodnej výmeny s krajinami regiónu. Európska únia teraz diskutuje s viacerými vládami o uzavretí dohody o voľnom obchode. Gabriel vyzval na otvorenie trhov a odstránenie obchodných bariér.

 

Poukázal na to, že Európa potrebuje v obchodnej a priemyselnej politike sebavedomú politickú stratégiu pre spoluprácu s Čínou a štátmi regiónu. "Rozdiel medzi Čínou a nami je v tom, že Čína má túto stratégiu," uviedol minister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies