Nemecko sa rozhodlo predĺžiť kontroly na hraniciach s Rakúskom

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 15:48 • 2 min
Nemecko sa rozhodlo predĺžiť kontroly na hraniciach s Rakúskom

BERLÍN - Nemecká vláda sa dnes rozhodla predĺžiť kontroly na svojich južných hraniciach s Rakúskom, ktoré zaviedla po odsúhlasení Európskej komisie vlani v septembri. Kontroly majú byť v platnosti až dovtedy, kým nebude môcť prísnejšie stráženie hraníc zaručiť samotná Európska únia, uvádza agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"To je však ešte stále v nedohľadne. Práve preto je v súlade s európskym právom nevyhnutné pokračovať s kontrolami na štátnych hraniciach," vyhlásil dnes nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere.

 

Len pred pár dňami upustila bavorská vláda od avizovanej ústavnej žaloby, ktorú chcela podať na spolkovú vládu v Berlíne pre jej zlyhanie pri kontrole prichádzajúcich migrantov.

 

Práve Bavorsko bolo totiž vstupnou bránou pre väčšinu spomedzi vyše milióna utečencov, ktorí vlani dorazili do Nemecka. Jednou z podmienok zrušenia tejto žaloby pritom bolo práve to, že Berlín odsúhlasí predĺženie hraničných kontrol, dodáva DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies